Image Alt

Няколко идеи за есента

Няколко идеи за есента

Есента отдавна е настъпила, пандемията за съжаление се разраства и това отново поставя въпроса къде да заведем децата и как да прекараме приятно времето на открито. Когато не можем да се събираме с много други хора, ще трябва да разчитаме на собствените си идеи и въображение. В тази връзка ние бихме искали да споделим няколко идеи за игри, които бихте могли да изиграете с Вашето дете и които биха оставили след себе си един незабравим есенен спомен. В същото време ще бъдете на открито, сред природата, заедно с любимите си хора…

  • Лодчици от черупки от орехи. Необходими са черупки от орехи, стиропор, клечки за зъби, хартия, ножица. В черупката натъпчете малко парченце стиропор, забийте в него клечката за зъби. Парче хартия ще бъде платното. Можете да направите състезание с лодките, като ги пуснете в купа с вода.
  • Скривалище в шумата. Направете голяма купчинка от шума. Всички се обръщат с гръб. Сега скрийте нещо в купчината. След това голямото търсене може да започне!
  • Хващане на дъждовни капки. Необходими са кофички от кисело мляко и облекло за дъжд.  Излезте навън и се опитайте да хванете възможно най-много капки във вашата чашка. След това можете да измерите с линия кой е събрал най-голямо количество вода
  • Дъждовни картини. Нанесете на лист хартия голямо петно от няколко цвята. След това излезте навън под дъжда и оставете той да си свърши работата. Когато картините изсъхнат, можете да ги разгледате и да определите какви форми виждате.
  • Измерване на локви. Обуйте гумените ботуши и измерете коя локва е най-дълбока. Трябва ви линия, с която да измервате.

Повярвайте – есента и дъждът могат да бъдат очарователни и да вдъхновят Вашето дете за много изследователски начинания и подвизи.

 

Текст: Румяна Георгиева

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x