Image Alt

ON или OFF?

ON или OFF?

От почти две години животът ни се промени безвъзвратно. Промени се ученето, промени се светът, променихме се самите ние. Доскоро да живеем толкова много в дигиталното пространство беше немислимо. Днес все по-трудно си представяме, все по-трудно си спомняме какво беше преди. Мислим, че осъзнаваме параметрите на промените, но аз лично силно се съмнявам.

 

Тепърва ще виждаме промените. Тепърва ще откриваме липсите, трудностите, през които са минали например нашите деца. Наша курсистка Инструкторския курс през 2021 година много се вълнува от темата за он- и офлайна и се впусна в предизвикателството на предизвика и предизвиква хората в офлайн света и реалността. Оказва се, че родителите и децата са отворени за тази проблематика, много се интересуват и са готови да се впуснат в тези недигитални приключения.

 

Връщайки се на въпроса ON или OFF, осъзнаваме, че без ON вече не можем – научихме и свикнахме с него – как да учим, как да обучаваме, как да работим, как да общуваме дори. Понякога някои неща се получават толкова добре, че направо си помисляме „Какво пък толкова? Не е чак толкова зле“. Дори сме на прага да празнуваме и Коледа онлайн. Получилите се програми, семинари и тиймбилдинги ни показват, че всичко е възможно, че за да ни се получат нещата, ни трябва най-вече позитивно отношение. В момента, в който срещнем обаче трудност или спънка, проумяваме колко много ни липсва истинското, човешкото, живото. В моменти като тези ни се иска да избягаме в природата, да дишаме и просто да се радваме, че тя … , че тя все още не е онлайн. Тя е там и все още ни чака:))

 

Текст: Румяна Георгиева

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x