Нашата екологична работилница

Нашата екологична работилница

 

Не можем да не признаем, че от години темата за човешкото присъствие в света ни вълнува. От години искаме да оставим на нашите деца някакви зелени послания, послания, които имат за цел да провокират екологично мислене и съзнание. И противно на повечето нихилисти и противници, противно на повечето сподвижници на тезата, че у нас нищо не се рециклира, ние вярваме, че това е пътят към бъдещето, че това са основните уроци, които ние в Номадия можем да предадем на нашите участници.

 

Да, ние вярваме в екологичната кауза. Ние рециклираме. Говорим за това и не мислим, че темата се е изчерпала от съдържание. Нещо повече – разработихме цялостна програма за уъркшоп, чрез който се опитваме да оставим в съзнанието на децата нашите послания. Работилница, чрез която ги запознаваме с част от проблемите и най-вече с проблема за боклука, който ние хората произвеждаме и оставяме след себе си всеки ден. Работилница, която им представя и някакви решения. Като например рециклирането, част от което е разделното събиране на отпадъци и стремежа към използване на по-малко предмети за еднократна употреба. Или пък принципите на трите „R“ – „REUSE“ (използвай отново), REDUCE (намали използването на продукти за еднократна употреба), RECYCLE (рециклирай). Че дори и използването на отпадъци с цел създаване на произведения на изкуството, с цел творчество. Тук е замесена най-вече една от нас (Майа 😊).

 

Да, наистина, продължаваме да вярваме, че всяко наше действие, всяко наше послание към децата има смисъл! Ние сме избрали този път… А Вие 😊?

 

Текст: Румяна Георгиева

 

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x