Image Alt

Още някои отзиви от Курса Инструктор сред природата от 2018 година

Още някои отзиви от Курса Инструктор сред природата от 2018 година

Ники: Каквото и да кажа за курса ще бъде малко. Това трябва да се преживее!

Всеки модул

Всяко обучение

Всяка ДРУГАРСКА вечер бяха интересни, вълнуващи и неповторими….изпълнени със стари и нови приятели и много усмивки.

Какво ми даде курсът в професионален план:

Нови и полезни практически умения във връзка със стандартите за работа към всяка една програма и за малки, и за големи участници.

Знанието, че важните и правилните отговори идват не когато успяваш, а когато не успееш в дадена задача. …Че ТЪРПЕНИЕТО и СПОДЕЛЯНЕТО са най-важната и съществена част от преживяването!

В личен план курсът ми даде една ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ

 

Надето: 

Какво ми даде курсът за outdoor инструктор и защо това е едно от най-хубавите неща, които човек може да направи за себе си?

В личен план курсът подобри комуникационните ми умения, като осъзнах важността да осъзнаваме преживяното и да се връщаме към него, за да извлечем максимално ползи. По време на курса ни се налагаше да изразяваме критика, емоции и мнение, така че да бъдем правилно разбрани и това е нещо, което използвам във всеки един момент при общуването си с хора. Същевременно курсът ми помогна много в професионално отношение, като разкри пред мен един цял нов свят от възможности за преподаване на природни науки и ми помогна в структурирането на активности и формирането на ясни цели в обучението сред природата. При планиране на какъвто и да е обучителен процес вече се старая той да бъде продиктуван от нуждите на участниците и редовно да сверявам с тях посоката на развитие и нивото на преживяване. Именно нивото на преживяване определя мястото му в нашия живот и възможността в нас да бъдат оставени трайни знания и впечатления.

И не на последно място по време на курса се забавлявах искрено, смях се много и обменях опит с прекрасни и заредени хора, с които продължавам да работя с удоволствие и нетърпение 🙂

 

Руми:

Много е трудно да накараш другите да напишат нещо, за което и ти да трябва да пишеш. Все си мислиш или, че са ти взели думите от устата, или че няма да успееш да пресъздадеш достатъчно силно и убедително своите впечатления. И все пак … аз съм наред… Какво ми даде курсът в професионален план? Колкото и странно да звучи, курсът ми даде нещо, което всеки един от нас си мисли, че може и владее… А именно – умението за работа в екип. Преди винаги съм си мислела, че аз мога без проблеми да бъда част от един екип и че за мен това е постижимо. Оказа се, че между тези мисли и способността действително да работиш в екип има доста голяма разлика. Да приемеш другите, да не искаш те да бъдат теб и да работят като теб, да надскочиш егото си, да откриеш силните страни на другите, да ги изслушаш и чуеш – това са умения, които в известен смисъл придобих благодарение на курса. Убедих се, че сме пъстри, различни и че именно в това е и силата ни.

А какво ми даде курсът в личен план?

В личен план курсът ми даде три много дълбоки преживявания. Колкото и да ми се иска да пресъздам с думи тези свои преживявания, мисля, че няма да успея. Всеки модул ми носеше по нещо много различно и запомнящо се. Целият теоретичен модул беше съвсем ново изживяване. Преди много пъти сме били заедно, работили сме заедно, сега за четири дни бяхме от другата страна и видяхме как стоят нещата от други перспективи. Самотната ни нощ ще остане като най-яркият ми спомен от втория модул, защото за всичките си немалко години на този свят осъзнах, че почти никога не съм оставала насаме със себе си. А това се оказа ценно, истинско, мое си. Преживяването City bound беше кулминацията от третия модул. Да видиш света от други ъгли и гледни точки, да намериш и срещнеш доброто в своя град и около теб, да промениш статуквото в главата си …

… Да, бях права да се притеснявам. Думите ми не звучат така, както бих искала. Някои неща е по-добре да преживееш и споделиш, те не могат да бъдат разказани…

 

Текст: Румяна Георгиева

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x