РАБОТИЛНИЦА „ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА“

31 юли, 2023

РАБОТИЛНИЦА „ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА“

Проактивната работилница „Пътят на промяната“ е разработена от екип от четирима души и е частично финансирана от Номадия. Основният акцент на работилницата е проактивността като един от начините на превенция на пътно-транспортни произшествия.

Ние сме убедени и вярваме, че програмата ще даде много на участниците в нея. Ще даде насоки на мислене, алтернативи, ще доведе до ниво на осъзнаване и ще Ви запознае с  някои същностни концепции в ученето чрез преживяване. Защото независимо дали ни харесва или не, нашата пътна реалност е и нашето ежедневие, тя е била вчера, тя е днес – тук и сега. Ние искаме заедно с Вас да помислим за УТРЕ-то!

Чувствайте се поканени😊!

основните акценти на работилницата
Провеждане:

Присъствено

Дати:

По договаряне

Цена:

45лв. на участник

Програма

След срещата в 10ч. ще споделим очакванията си от работилницата и нашия интерес по темата, отговаряйки на въпроса „Защо съм тук?“.

 

Същинската работилница представлява образователна игра с карти, чрез които участниците активно търсят причинно-следствените връзки между различни сфери на нашата пътна реалност – инфраструктура, институции, човешки фактор, алтернативи и др.

 

Рефлексия от работилницата, която ще предизвика участниците да търсят работещи решения не само на едно глобално ниво в контекста на мисленето, че „Нищо не зависи от мен“, а на едно личностно ниво и на това какво АЗ мога да променя и ще променя, намирайки мястото на картата „Къде съм аз?“.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ

За родители

За директори, учители, преподаватели по всякакви предмети

За младежки работници, ментори, психолози, социални работници

За всеки, който би искал да развие в себе си умения за работа в група и познания за неформалното учене чрез преживяване

За всеки, който осъзнава, че проактивността поставя всеки един от нас пред много сериозни трудности и проблеми ежедневно и че всеки един от нас би могъл да даде своя принос

За инструктори, фасилитатори, модератори

За всеки, който се вълнува от темата Пътна безопасност

Често задавани въпроси

Какво ще ми даде тази програма?

Нашата програма със сигурност няма да даде готови рецепти при среща с глобалните теми на съвремието. Всички знаем, че това не е възможно. Но успоредно с това чрез преживяване, осмисляне и осъзнаване можем да направим заедно една малка стъпка към едно по-добро бъдеще. Искаме да дадем чисто практически съвети, които могат да са полезни в някои моменти, искаме да дадем идеи, инструменти за адресиране на уж поомръзнали теми. А ученето чрез преживяване дава безкрайно много възможности. И искаме да Ви уверим, че темата засяга всеки един от нас.

 

Колко са максималният брой участници?

Максималният капацитет на програмата е 20 човека.

 

Какъв е крайният срок за записване? Как става записването?

Крайният срок за записване е 20.10.2023гг. За записване можете да се свържете с нас по имейл: office@nomadia.bg или на телефон 0896834017.

Отзиви

ОТЗИВИ ОТ КНИГАТА С КАУЗА „ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА“:

 

СВ.: Подкрепям каузата ти с цялото си сърце, и ще предавам книгата да се чете на дъщеря ми и нейните приятелчета, защото те наскоро взеха книжки и вече шофират. Книгата е отражение на реалността, стиска за гърлото, стяга душата, пълни очите със сълзи. Кара те да се замислиш дълбоко, отваря очите ти за дребните детайли около теб, на които дори не си обърнал внимание. Провокира те да мислиш какво ти ще направиш, за да промениш лошия навик. Освен личен пример, това е и промяна в начина ни на живот- да караме с хендс фри, да отбиваме встрани, за да погледнем навигацията… Вярвам,че можем да успеем. Успех…

 

 

M.: Прочетох книгата още вчера. В началото не знаех защо я купувам, освен че защото ти си я писала. После осъзнах, че е много въздействаща. Днес докато шофирах, се хванах, че тръгвам към телефона и спирам, защото се сещам за книгата; закъснявах и бях на педал, но реших, че няма да превишавам скоростта, пък и с цената да закъснея. Не знам колко ще ме държи, но е супер, че си я написала.

 

 

Р.: Разтърси ме, замисли ме и ме убеди! Поздравявам те от сърце за това, което правиш и ви желая успех! Бих се включила с удоволствие под някаква форма! Успех, защото има смисъл.

 

 

Л.: Прочетох, съгласна съм с всичко. Ако имаш нужда от доброволци…

 

 

В.: Една книга, която ми се иска да получи повече гласност. Нека не бъдем безразлични!

 

 

Г.: Хареса ми как си структурирала всичко. Чете се леко, докосва те и замисля. Вярвам, че ще се приеме добре от всеки, който я прочете. Плануваш ли нещо по-специално като представяне или по-скоро ще бъде съпътстващ фактор спрямо цялата ви дейност? По какъв начин мога да помогна?

 

 

Н.: Една прекрасна инициатива, в която участвам, посветена на пътната безопасност и културата на премълчаването. Аз вярвам в нея, защото когато институциите не работят, от нас зависи дали ще посочим проблема. Или „приятелски“ ще замълчим и отново ще цъкаме с език, при следващата жертва на войната по пътищата.

Застраховка и лиценз

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

За да се запишете за нашето обучение, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон.

При записване сключваме договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

adminPskR,

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x