ЕКОЛОГИЧНА РАБОТИЛНИЦА

20 юли, 2023

ЕКОЛОГИЧНА РАБОТИЛНИЦА

Екологичната работилница е разработена от екип Номадия с акцент върху изделията за еднократна употреба и консуматорската култура и смисъла на понятието и апела Reuse.

 

Тази програма определено няма да даде готови рецепти, ако очаквате такива! Но ние вярваме, че тази програма ще даде много повече. Ще даде насоки на мислене, алтернативи, ще доведе ндо някакво осъзнаване и ще Ви запознае с  някои същностни концепции в ученето чрез преживяване. Защото независимо дали ни харесва или не, реалността е тук и сега. Чувствайте се поканени😊!

основните акценти на това обучение
Провеждане:

Присъствено в района на Кремиковския манастир

Дати:

При събиране на група ще се фиксира нова дата.

Цена.

65лв. Цената включва: инструктор, материали за работилницата; споделени материали.

Програма

ПРОГРАМА

 

След срещата в 10ч. ще споделим очакванията си от работилницата.

 

Същинската работилница поставя участниците пред образователна игра, в която те търсят и определят причинно-следствените връзки като екип. Става въпрос за пътя на едно изделие от нуждата за създаването му, през същинското му произвоство и ежедневната му употреба до послествията за света на глобално ниво.

 

Представяне на основните принципи на ученето чрез преживяване във връзка с темата за екологията.

 

Рефлексията от работилницата в края ѝ кара участниците да търсят решенията не само на едно глобално ниво, водени от мисленето, че „Нищо не зависи от мен“, но и на едно индивидуално такова с основното послание „Какво мога да направя АЗ днес, тук и сега?“ и какво може да ни дадат послания като recycle и reuse.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОГРАМАТА

За родители

За учители, преподаватели по всякакви предмети

За всеки, който би искал да развие в себе си умения за работа в група и познания за неформалното учене чрез преживяване

За всеки, който осъзнава, че екологията поставя всеки един от нас пред много сериозни трудности и проблеми ежедневно

За инструктори и планински водачи

Често задавани въпроси

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

Какво ще ми даде тази програма?

Нашата програма със сигурност няма да даде готови рецепти при среща с глобалните теми на съвремието. Всички знаем, че това не е възможно. Но успоредно с това чрез преживяванеу, осмисляне и осъзнаване можем да направим заедно една малка стъпка към едно по-добро бъдеще. Искаме да дадем чисто практически съвети, които могат да са полезни в някои моменти, искаме да дадем идеи, инструменти за адресиране на уж поомръзнали теми. А ученето чрез преживяване дава безкрайно много възможности. И искаме да Ви уверим, че темата засяга всеки един от нас.

 

Колко са максималният брой участници?

Максималният капацитет на програмата е 15 човека.

 

Какъв е крайният срок за записване? Как става записването?

Крайният срок за записване е 10.10.2023гг. За записване можете да се свържете с нас по имейл: office@nomadia.bg или на телефон 0896834017.

 

Отзиви

ОТЗИВИ

 

 

НЕЛИ: Много се зарадвах, че има такова нещо за родители… Досега повече търсенето е към проблемно ориентирани неща. Тук не беше какво да направим, като има проблем, а как да направим нещо по-хубаво… Не да решаваме проблеми и да потушаваме пожари… За мен беше голямо откритие днешният ден. Винаги съм свързвала тази методика с обучение сред природата, а не с градската среда. Хареса ми и тази по-неформална обстановка, която я има тука, тази безопасна среда да споделяш всичко, каквото ти хрумне, аз да знам, че мога да го кажа. Благодаря за създаването на такова пространство.

 

 

АЛЕКС: Осъзнах, че имаме страшно много да учим от децата като това например какво да е темпото на живот. Концентрирането върху едно нещо – това за мен беше право в целта. Радвам се, че постигнахме основния ни замисъл – да търсим отговорите заедно…

 

 

ПАНАЙОТА: Хареса ми групата, сякаш все едно ви познавам, на други събития го няма това нещо. Това много ми хареса. Аз обичам да се вдъхновявам от другите…

 

 

МАРИЯ: Много благодаря за това безопасно пространство за споделяне…

 

 

ДЖО: Имаше добавена стойност, определено… Всеки път имаше нова теоретична част… Чудя се защо хората така са се откъснали от природата, забравяме колко много добавя природата във връзката между родител и дете. Радвам се, че има организация като вашата, като Номадия, която връща децата към естественото.

 

 

НИНА: Последните няколко срещи бяха много вдъхновяващи. Имахме моменти, в които исках да се върна назад във времето, да съм ученичка и да уча чрез преживяване. Моето лично откритие е дълбочината на метода… Във всяка една среща имаше неща, които ми запалваха искрата. Имаше много примери – това вдъхновява и разширява гледните точки. Открих, че чрез преживяване ученето става много по-приятно, увлекателно и дълбоко.

 

 

РУМИ: Ние можем да запалим другите само ако сме истински дълбоко убедени в това, което правим, ако сме автентични и истински вярваме в това, което искаме да им дадем… Да покажем на другите не само красива гледка, но да изградим една дълбока връзка сред природата и най-вече СЪС природата. Да убедим другите, че осъзнаването на проблемите е съпроводено с малки стъпчици от всеки един от нас всеки един ден.

Застраховка и лиценз

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

За да се запишете за нашето обучение, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон.

При записване сключваме договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

adminPskR,

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x