„DIGITAL FREE” / ПРОГРАМА ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

17 януари, 2023

„DIGITAL FREE” / ПРОГРАМА ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Тази програма определено няма да даде готови рецепти, ако очаквате такива! Но ние вярваме, че тази програма ще даде много повече. Ще даде насоки на мислене, алтернативи и някои същностни концепции в ученето чрез преживяване, които биха могли да помогнат. Защото искаме или не, дигиталната реалност е нашето съвремие и децата ни са все по-надълбоко в нея. Чувствайте се поканени😊!

И да – не мислете, че става въпрос за първоаприлска шега, напротив!

основните акценти на тази програма
Провеждане:

Присъствено, района около манастира Кремиковци

Дата:

При събиране на група ще се фиксира нова дата

Цена.

120лв. на двойка родител с дете. Цената включва: двама инструктори /по един за групата на родителите и на децата/, екипировка и материали за активностите; споделени материали

Програма

ПРОГРАМА

 

Програмата е замислена като първа от поредица подобни събития, тъй като няма как в една среща да изчерпим цялата проблематика и да навлезем в дълбочина на темата.

След срещата ни в 10 часа децата в групата отиват при нашия инструктор, който ще води „детската“ част от програмата. В тази част основният акцент се пада върху алтернативите, които ни предлагат природата и игрите на открито. Програмата на децата включва загряващи игри, основна активност, почивка за обяд и отново игра. Конкретните игри ще бъдат ясни, когато установим възрастта на нашите участници.

Програмата на родителите започва малко по-различно, а именно с очакванията на всеки един. След това ще продължим със загряващи игри. Следва игра, която е и наш фаворит в някои конкретни случаи – игра с много чаши и много изводи. На базата на тази активност ще обмислим следните въпроси: Кои са най-важните принципи на ученето чрез преживяване и каква е тяхната връзка с темата на програмата? Какви алтернативи имаме като родители в борбата ни с дигиталната реалност, която съпътства ежедневието ни? Кои са някои родителски нагласи във възпитанието, които биха могли да ни попречат, когато общуваме с децата си? Каква всъщност е нашата цел? Какво искаме да постигнем?

След почивката за обяд ще преминем през още една активност, след което ще обсъдим резултатите и изводите, до които сме стигнали. Заедно. Тоест точно толкова заедно, колкото сме на снимката😊.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОГРАМАТА

За родители на деца на всякакви възрасти

За родители с присъстващи деца на възраст 6+ години

За бъдещи родители

За всеки, който би искал да развие в себе си умения за работа в група и познания за неформалното учене чрез преживяване

За всеки, който осъзнава, че дигиталната реалност поставя всеки един от нас пред много сериозни трудности и проблеми ежедневно

Често задавани въпроси

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

Какво ще ми даде тази програма?

Нашата програма със сигурност няма да даде готови рецепти при среща с трудности във възпитанието. Всички знаем, че това не е възможно. Всяка една ситуация зависи от самото дете, от много и различни конкретни аспекти. Няма как в рамките на няколко часа да решим толкова много различни казуси. Ние сме си поставили друга цел – нашето намерение е да помогнем с нов поглед към някои ежедневни ситуации, който би могъл да помогне на съвременните родители в решаването на проблемите, които срещат. Искаме да дадем чисто практически съвети, които могат да са полезни в някои моменти, искаме да дадем идеи, които да променят и преодолеят напрежението, което възниква понякога между родители и деца. А ученето чрез преживяване дава безкрайно много възможности. И искаме да Ви уверим, че темата засяга всеки един от нас и че всеки един от нас среща трудности.

 

Колко са максималният брой участници?

Максималният капацитет на програмата е 20 човека.

 

Какъв е крайният срок за записване? Как става записването?

Крайният срок за записване е 25.03.2023г. За записване можете да се свържете с нас по имейл: office@nomadia.bg или на телефон 0896834018.

 

Отзиви

ОТЗИВИ

 

 

НЕЛИ: Много се зарадвах, че има такова нещо за родители… Досега повече търсенето е към проблемно ориентирани неща. Тук не беше какво да направим, като има проблем, а как да направим нещо по-хубаво… Не да решаваме проблеми и да потушаваме пожари… За мен беше голямо откритие днешният ден. Винаги съм свързвала тази методика с обучение сред природата, а не с градската среда. Хареса ми и тази по-неформална обстановка, която я има тука, тази безопасна среда да споделяш всичко, каквото ти хрумне, аз да знам, че мога да го кажа. Благодаря за създаването на такова пространство.

 

 

АЛЕКС: Осъзнах, че имаме страшно много да учим от децата като това например какво да е темпото на живот. Концентрирането върху едно нещо – това за мен беше право в целта. Радвам се, че постигнахме основния ни замисъл – да търсим отговорите заедно…

 

 

ПАНАЙОТА: За снимка си представям горска снимка, всички сме се наредили и правим забавни физиономии. Моето лично откритие беше… мисълта, че не трябва да натискам децата си да са в този стандарт – в Германия са доста сурови към децата… Хареса ми групата, сякаш все едно ви познавам, на други събития го няма това нещо. Това много ми хареса. Аз обичам да се вдъхновявам от другите…

 

 

КРИСИ: Беше ми наистина много приятно. Моето лично откритие беше, че тук има много хубави екипи, виртуалните стаи бяха много ефективни. Това за мен е много креативен формат и това страшно много ми хареса. Най-светлият момент е като виждам всички усмивки. Право в целта беше фактът, че насочихме вниманието да се отнасяме с грижа към нуждите на нашите деца.

 

 

МАРИЯ: За мен беше много подходящ момент да бъда в това обучение… В моя личен план на развитие бях стигнала до този конфликт за това кога трябва да пуснеш едно дете да бъде себе си и кога трябва да си там, да погледна на децата си като можещи и учещи се хора, които съвсем прекрасно могат да се оправят и без мен… За мен беше много полезно в моята борба за отпускане на контрола. Много благодаря за това безопасно пространство за споделяне…

 

 

ДЖО: Имаше добавена стойност, определено… Всеки път имаше нова теоретична част… Чудя се защо хората така са се откъснали от природата, забравяме колко много добавя природата във връзката между родител и дете. Радвам се, че има организация като вашата, като Номадия, която връща децата към естественото.

 

 

НИНА: Последните няколко срещи бяха много вдъхновяващи. Имахме моменти, в които исках да се върна назад във времето, да съм ученичка и да уча чрез преживяване. Моето лично откритие е дълбочината на метода… Във всяка една среща имаше неща, които ми запалваха искрата. Имаше много примери – това вдъхновява и разширява гледните точки. Открих, че чрез преживяване ученето става много по-приятно, увлекателно и дълбоко.

 

 

РУМИ: Ние можем да запалим нашите деца само ако сме автентични и истински вярваме в това, което искаме да им дадем… Да покажем на нашите деца не само красива гледка, но да изградим една дълбока връзка сред природата и най-вече СЪС природата.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

 

 

За да се запишете за програма, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон.

 

adminPskR,

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x