Image Alt

ЕКОЛОГИЧНА РАБОТИЛНИЦА

31 юли, 2023

ЕКОЛОГИЧНА РАБОТИЛНИЦА

Екологичната работилница е програма тип социален тиймбилдинг, разработена от екип Номадия с акцент върху изделията за еднократна употреба и консуматорската култура и смисъла на понятието и апела Reuse.

 

Тази програма определено няма да даде готови рецепти, ако очаквате такива! Но ние вярваме, че тази програма ще даде много повече. Ще даде насоки на мислене, алтернативи, ще доведе ндо някакво осъзнаване и ще Ви запознае с  някои същностни концепции в ученето чрез преживяване. Защото независимо дали ни харесва или не, реалността е тук и сега.

основните акценти на тази програма
Локация:

на закрито или на открито

Времетраене:

3 часа

Подходящо за:

различни екипи до 20 човека

Транспорт:

няма

Храна:

няма

Нощувки:

няма

Цена:

по договаряне

Инструктори:

авторите на работилницата

Среща

по договаряне в зависимост от мястото на провеждане

Програма

ПРОГРАМА

 

След срещата в 10ч. ще споделим очакванията си от работилницата.

 

Същинската работилница поставя участниците пред образователна игра, в която те търсят и определят причинно-следствените връзки като екип. Става въпрос за пътя на едно изделие от нуждата за създаването му, през същинското му произвоство и ежедневната му употреба до послествията за света на глобално ниво.

 

Представяне на основните принципи на ученето чрез преживяване във връзка с темата за екологията.

 

Рефлексията от работилницата в края ѝ кара участниците да търсят решенията не само на едно глобално ниво, водени от мисленето, че „Нищо не зависи от мен“, но и на едно индивидуално такова с основното послание „Какво мога да направя АЗ днес, тук и сега?“ и какво може да ни дадат послания като recycle и reuse.

Екипировка
Често задавани въпроси

Какво ще ми даде тази програма?

Нашата програма със сигурност няма да даде готови рецепти при среща с глобалните теми на съвремието. Всички знаем, че това не е възможно. Но успоредно с това чрез преживяване, осмисляне и осъзнаване можем да направим заедно една малка стъпка към едно по-добро бъдеще. Искаме да дадем чисто практически съвети, които могат да са полезни в някои моменти, искаме да дадем идеи, инструменти за адресиране на уж поомръзнали теми. А ученето чрез преживяване дава безкрайно много възможности. И искаме да Ви уверим, че темата засяга всеки един от нас.

 

Колко са максималният брой участници?

Максималният капацитет на програмата е 20 човека.

 

Застраховка и лиценз
Записване
  • Ни пуснете имейл или ни се обадете на телефон 0896834017
adminPskR,

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x