КУРС УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

6 юли, 2022

КУРС УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

В рамките на това обучение:

  • Ще Ви запознаем с основните принципи от методиката учене чрез преживяване – модела на зоните на учене, комуникацията според Шулц фон Туун, методите на рефлексия и трансферирането им в ежедневния живот;
  • Ще придобиете практически знания и умения, свързани с ориентираност към процесите и групите;
  • Ще получите богат инструментариум и споделени материали по темите
  • Ще получите немски сертификат от Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия

Ако сте учител, инструктор, планински водач или работите с групи деца или възрастни в някаква форма, то това обучение е подходящо за вас. Свържете се с нас, за да заявите своето място: office@nomadia.bg или на телефон 0896834018.

основните акценти на това обучение
Провеждане:

присъствено /Очин Дол

Дати:

31.10-03.11.2024г.

Цена.

420лв. Цената включва: водещ обучението, споделени материали, екипировка. Цената не включва: нощувки, храна, транспорт до Очин Дол

Програма

ПРОГРАМА

Първи ден

В този ден ще се запознаем с основните принципи на ученето чрез преживяване и най-важните акценти при воденето на групи.

 

Втори ден

Основната тема на деня е посветена на комуникацията според Шулц фон Туун, на взаимоотношенията между обучител и обучаем. Следобеда ще обобщим различните методи на рефлексия в ученето чрез преживяване.

 

Трети ден

Този ден ще говорим за интегрирането на ученето чрез преживяване в града и ще направим активността Village Bound. Основната тема ще бъде възможностите да внедрим в програмите социални теми. В следобедната част ще се посветим на упражненията за възприятия, за ролята на ботаниката и екологията в програмите УП.

 

Четвърти ден

В последния ден ще направим обобщение на темите до момента с включените кооперативни упражнения и игри (проблеми задачи), които се използват в реални обучения с групи он- и офлайн. Ще завършим с рефлексия Landart. Цялата методология е представена през призмата на практиката – задачи,  казуси, дискусии.

 

В края на модула участниците получават папка споделени материали с основните теоретични единици в УП.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО ОБУЧЕНИЕТО

 

За преподаватели и учители, които искат да научат как да прилагат методологията на ученето чрез преживяване и да провеждат ефективно рефлексията в училищното ежедневие

За тренери и инструктори, които искат да разберат как да прилагат рефлексията при работа със своите групи

За планински водачи, които искат да вградят и меки умения при водене на групи

За всеки, който би искал да развие в себе си умения за работа в група и познания за неформалното учене чрез преживяване

За всеки, който работи в отдели „Човешки ресурси” и иска да иска да надгради уменията си с помощта на тази методология в посока емоционална интелигентност, мотивация, лидерство, екипност, изслушване и др.

За младежи над 16 години, които искат да обогатят портфолиото си с нови знания и умения при работата с групи хора

Често задавани въпроси

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

Какво ще ми даде това обучение?

Обучението е съвместен продукт на Номадия, сдружение „Център за учене чрез преживяване“ и Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия. То въвежда основни понятия, свързани с методиката на ученето чрез преживяване, и развива умения, които водят участниците към това да провеждат програми по тази методика осъзнато, ориентирано към процеса и конкретната група в нужната дълбочина. Обучението дава също така много идеи за работа в посока развиване на емоционалната интелигентност на учениците, които могат да бъдат лесно интегрирани с Вашите групи впоследствие.

 

Ако съм запознат/а с методиката, ще има ли полза от това обучение за мен?

Според наши курсисти можем категорично да говорим за затвърждаване, опресняване и надграждане на знанията и напрупване на нови умения, разбира се.

 

Кои са инструкторите, водещи обучението?

Обучението се води от сертифицирани инструктори /обучители по програмите учене чрез преживяване в съвместните ни програми с Института по преживелищна педагогика в Касел /Германия.

 

Какъв е максималният брой участници?

Минималният брой участници е 8, максималният брой участници е 20 човека.

 

Какъв е крайният срок за записване? Как става записването?

Ако имате интерес към това обучение, ни потърсете – пишете ни имейл или ни се обадете по телефона. Така ще потърсим възможностите за сформиране на група. При желание можете да „поръчате“ обучението за цял екип на преференциална цена.

Отзиви

ДИАНА: Да. Беше ми полезен … и вярвам, че би бил такъв за хора, които работят в сферата на формалното и неформалното образование… Минала съм през толкова много теория преди, че по-скоро сега лично за мен съотношението теория-практика беше добро. Харесаха ми упражненията и виждам смисъл и логика в тях… беше много практически ориентиран и ще използвам доста неща, които осъзнах. Много ми хареса една от първите теми и дейности, когато трябваше да наблюдаваме квартала и да нарисуваме това, което виждаме. Това ми даде възможност да направя нещо необичайно и ми хареса да видя резултата, както и да чуя историите на другите. Също много интересна ми беше темата за различните начини на учене, даже трябва да разгледам допълнително някои концепции, защото имам чувството, че не успях да осмисля една от тях – за спирането, тъй като го виждам по-скоро като пауза, която да рестартира ученето, а може би може да има и друга функция. Радвам се, че има нещо такова, което ме накара да се замисля и ми остана в ума като въпрос. Хубаво е да има такива въпроси.:)

 

ТОШКО: Бих го препоръчал и вече го направих, защото е полезно и интересно преживяване, което ти показва различни гледни точки на онлайн обучението и онлайн общуването кат цяло. Освен това е лично пътуване и себеоткриване. Определено може да се прилага! С малко планиране и минимум ресурси, се постигат супер резултати… Лего активностите бяха много интересни, ябълката + упражнението за общуване с направата на реклама бяха много полезни и хвърлиха нова гледна точка към интернет общуването 😊 Дадоха ми размисли за личните ми начини на обясняване на определено понятие.

 

ЙОАННА: Да, бих препоръчала обучението, защото го намирам за полезно за затвърждаване на знанията при хора с опит в ПП, плюс, разбира се, навлизането в спецификата на обучението през преживяване онлайн, което е напълно адекватно в настоящата действителност и намирам за находчив и полезен за обществото ход идеята за фокус върху тази ни реалност. Курсът е напълно подходящ и за навлизане в материята за хора с желание, но без специален опит.

Семинарът предлага прекрасна основа, на която участниците могат да стъпят при разбработването на собствено обучение вспоследствие и в тази посока той постига целта си. Задачите бяха точно поставяни, с ясна времева рамка и представяне на всички необходими инструменти. Разбира се, всичко винаги може да бъде подобрено, в случая подобренията, които ми хрумват, идват само да покажат, че той си е свършил работата – вдъхновил ме е да си представям нови и нови методи. Това, което ми хрумва, е че аз бих помислила за някаква физическа активност, нещо през тялото, макар в момента да не съм сигурна в кой точно момент би могло да се включи и как се съчетава това с основната идея – онлайн формат. Това може да е идея за продължаващ и надграждащ семинар. Да. Изглежда съм изпреварила този въпрос и съм отговорила по-горе на него. След семинара започнах най-накрая да разписвам идея, която имам от доста време, защото ми подаде структура и стъпки, които ми липсваха (именно за онлайн обучение).

 

РАДА: Да, бих го препоръчала, защото по интересен начин беше съчетана теорията с практиката и чрез практическите задачи, което спомогна всеки един от участниците да научи по нещо ново не само за себе си, но и за другите участници… Темата за зоните на учене ми въздейства най-силно, тъй като имах възможността да прекрача зоната си на конфорт и да превъзмогна някои от страховете си като разменя ябълка за нещо по-ценно, с непознат за мен човек…

Застраховка и лиценз

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

За да се запишете за нашето обучение, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон.

При записване сключваме договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

adminPskR,

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x