КАК ДА СЕ СВЪРЖЕМ С ДЕТЕТО? – Онлайн курс

23 май, 2022

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕМ С ДЕТЕТО? – Онлайн курс

През месец Октомври 2022г в рамките на пет онлайн уъркшопа ще ви запознаем с методиката „Учене чрез преживяване“ и как тя може да преобрази ежедневието ни с децата.

5 вечерни онлайн срещи – всеки понеделник през месец Октомври от 18:30 до 21ч.

 • Ще за познаете с метод, чрез който да иградите по-осъзната, пълноценна и дълбока връзка с децата.
 • Ще се научите как да не позволявате на екраните да ограбват комуникацията помежду ви.
 • Ще знаете как да включите природата като свързваща сила в семейството.
 • Ще получите чисто практически съвети, които могат да променят и преодолеят напрежението, което възниква понякога между родители и деца.

Ако сте родител или предстои да станете такъв, то това обучение е подходящо за вас 🙂 Свържете се с нас, за да заявите своето място: office@nomadia.bg или на телефон 0896834018.

основните акценти на това обучение
Провеждане:

Онлайн

Дати:

Всеки понеделник от месец октомври от 18.30 до 21.00ч. / 03.10, 10.10, 17.10, 24.10 и 31.10.2022

Цена.

250лв. Цената включва: водещ обучението, споделени материали във връзка с методиката на ученето чрез преживяване

Програма

Провеждане на обучението 

 

Всяка една работилница съдържа теоретична и практическа част. След работилниците участниците получават споделени материали по темата. 

 

1 среща

Основни принципи в Ученето чрез преживяване. Как методиката може да ни помогне в това да бъдем по-добри и осъзнати родители?

Все по-често родителите се сблъскват с най-различни проблеми в своето ежедневие. Напрежението, очакванията и стресът допълнително утежняват ситуацията. Ученето чрез преживяване е основано на някои основни принципи, ако се запознаем по-отблизо с тях, ако вникнем в техния смисъл, можем да променим отношението си към нашите деца и процеса на учене.

 

2 среща

Комуникацията в УП според модела на Шулц фон Туун. Как да чуем това, което ни казва детето ни?

Ежедневно говорим за комуникация, но даваме ли си сметка колко ни е трудно ежедневно? Понякога някоя изпусната дума може да влоши отношенията ни с нашето дете. На помощ може да ни се притече моделът на комуникацията според Шулц фон Туун, който е в основата на ученето чрез преживяване и който може така да се каже да ни отвори очите в някои моменти.

 

3 среща

Дигиталните зависимости в различните възрасти. Практически идеи и съвети да се борим с този проблем според методиката на УП. Работилницата е разработена в партньорство с нашите приятели от Offline Kids.

 

4 среща

Природата и микроприключенията. Идеи за лесно достъпни за организиране активности сред природата. Как да си създадем семейни традиции, които да разнообразяват живота ни и да правят връзката ни с нашето дете все по-силна и по-силна.

 

5 среща

Идеята на модела “Flow” и как той може да ни помогне да поведем детето си в положителни посока. Темата за възприятията. Как да усетим гората, света около нас, планината, как да чуваме и виждаме природата?

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ
 • За родители на деца на всякакви възрасти
 • За бъдещи родители
 • За всеки, който би искал да развие в себе си умения за работа в група и познания за неформалното учене чрез преживяване
Често задавани въпроси

Какво ще ми даде това обучение?

Това обучение надали ще Ви даде рецепти за Вашите трудности във възпитанието. Всички знаем, че това не е възможно. Всяка една ситуация зависи от самото дете, от много и различни конкретни аспекти. Няма как в пет срещи да решим толкова много различни казуси. Ние сме си поставили друга цел – нашето намерение е да помогнем с нов поглед към някои ежедневни ситуации, който би могъл да помогне на съвременните родители в решаването на проблемите, които срещат. Искаме да дадем чисто практически съвети, които могат да са полезни в някои моменти, искаме да дадем идеи, които да променят и преодолеят напрежението, което възниква понякога между родители и деца. А ученето чрез преживяване дава безкрайно много възможности.

 

Колко са максималният брой участници?

Максималният капацитет на обучението е 15 човека.

 

Какъв е крайният срок за записване? Как става записването?

Крайният срок за записване е 26.09.2022г. При записване сключваме договор, въз основа на който внасяте капаро за курса. Можете да се свържете с нас по имейл: office@nomadia.bg или на телефон 0896834018.

Отзиви

ОТЗИВИ

 

 

НЕЛИ: Много се зарадвах, че има такова нещо за родители… Досега повече търсенето е към проблемно ориентирани неща. Тук не беше какво да направим, като има проблем, а как да направим нещо по-хубаво… Не да решаваме проблеми и да потушаваме пожари… За мен беше голямо откритие днешният ден. Винаги съм свързвала тази методика с обучение сред природата, а не с градската среда. Хареса ми и тази по-неформална обстановка, която я има тука, тази безопасна среда да споделяш всичко, каквото ти хрумне, аз да знам, че мога да го кажа. Благодаря за създаването на такова пространство.

 

 

АЛЕКС: Осъзнах, че имаме страшно много да учим от децата като това например какво да е темпото на живот. Концентрирането върху едно нещо – това за мен беше право в целта. Радвам се, че постигнахме основния ни замисъл – да търсим отговорите заедно…

 

 

ПАНАЙОТА: За снимка си представям горска снимка, всички сме се наредили и правим забавни физиономии. Моето лично откритие беше… мисълта, че не трябва да натискам децата си да са в този стандарт – в Германия са доста сурови към децата… Хареса ми групата, сякаш все едно ви познавам, на други събития го няма това нещо. Това много ми хареса. Аз обичам да се вдъхновявам от другите…

 

 

КРИСИ: Беше ми наистина много приятно. Моето лично откритие беше, че тук има много хубави екипи, виртуалните стаи бяха много ефективни. Това за мен е много креативен формат и това страшно много ми хареса. Най-светлият момент е като виждам всички усмивки. Право в целта беше фактът, че насочихме вниманието да се отнасяме с грижа към нуждите на нашите деца.

 

 

МАРИЯ: За мен беше много подходящ момент да бъда в това обучение… В моя личен план на развитие бях стигнала до този конфликт за това кога трябва да пуснеш едно дете да бъде себе си и кога трябва да си там, да погледна на децата си като можещи и учещи се хора, които съвсем прекрасно могат да се оправят и без мен… За мен беше много полезно в моята борба за отпускане на контрола. Много благодаря за това безопасно пространство за споделяне…

 

 

ДЖО: Имаше добавена стойност, определено… Всеки път имаше нова теоретична част… Чудя се защо хората така са се откъснали от природата, забравяме колко много добавя природата във връзката между родител и дете. Радвам се, че има организация като вашата, като Номадия, която връща децата към естественото.

 

 

НИНА: Последните няколко срещи бяха много вдъхновяващи. Имахме моменти, в които исках да се върна назад във времето, да съм ученичка и да уча чрез преживяване. Моето лично откритие е дълбочината на метода… Във всяка една среща имаше неща, които ми запалваха искрата. Имаше много примери – това вдъхновява и разширява гледните точки. Открих, че чрез преживяване ученето става много по-приятно, увлекателно и дълбоко.

 

 

РУМИ: Ние можем да запалим нашите деца само ако сме автентични и истински вярваме в това, което искаме да им дадем… Да покажем на нашите деца не само красива гледка, но да изградим една дълбока връзка сред природата и най-вече СЪС природата.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

За да се запишете за нашето обучение, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон.

При записване сключваме договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

adminPskR,

подарете ваучер
  За допълнителна информация:

  x