ЕКОЛОГИЧНА РАБОТИЛНИЦА

2 август, 2023

ЕКОЛОГИЧНА РАБОТИЛНИЦА

Идеята на програмата е чрез преживяване децата да бъдат запознати с основните съременни проблеми на околната среда с основен акцент върху изделията за еднократна употреба.

основните акценти на тази програма
Локация:

навсякъде

Времетраене:

до 3 часа

Подходящо за:

9+ години

Транспорт:

няма

Храна:

няма

Нощувки:

няма

Цена

40лв. на дете - сертифициран инструктор, материали за работилницата, споделени материали.

Инструктори:

сертифицирани инструктори по методите на ученето чрез преживяване

Среща

по договаряне

Програма

ПРОГРАМА

 

След срещата ще споделим очакванията си от работилницата.

 

Същинската работилница поставя децата пред образователна игра, в която те търсят и определят причинно-следствените връзки като екип. Става въпрос за пътя на едно изделие от нуждата за създаването му, през същинското му произвоство и ежедневната му употреба до послествията за света на глобално ниво.

 

Представяне на някои основни принципи на ученето чрез преживяване във връзка с темата за екологията.

 

Рефлексията от работилницата в края ѝ кара децата да търсят решенията не само на едно глобално ниво, водени от мисленето, че „Нищо не зависи от мен“, но и на едно индивидуално такова с основното послание „Какво мога да направя АЗ днес, тук и сега?“ и какво може да ни дадат послания като recycle и reuse.

Записване

За да запишете Вашето дете на нашата програма, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896834017.

Екипировка
Често задавани въпроси

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

Какво ще ни даде тази програма?

Нашата програма със сигурност няма да даде готови рецепти при среща с глобалните теми на съвремието. Всички знаем, че това не е възможно. Но успоредно с това чрез преживяване, осмисляне и осъзнаване можем да направим заедно една малка стъпка към едно по-добро бъдеще. Искаме да дадем чисто практически съвети, които могат да са полезни в някои моменти, искаме да дадем идеи, инструменти за адресиране на уж поомръзнали теми. А ученето чрез преживяване дава безкрайно много възможности. И искаме да Ви уверим, че темата засяга всеки един от нас. Не на последно място работилницата дава възможно за провокиране в децата на проактивност и проактивно поведение.

 

 

Как става записването?

За записване можете да се свържете с нас по имейл: office@nomadia.bg или на телефон 0896834017.

 

 

Договор
Декларация
Застраховка и лиценз
Галерия
adminPskR,

подарете ваучер
    За допълнителна информация:

    x