ДЕТСКИ РАФТИНГ ЛАГЕР

4 февруари, 2022

ДЕТСКИ РАФТИНГ ЛАГЕР

Това е лагер, на който Вашето дете ще забрави за телефона и нета за известно време. Ще се научи на много умения как да гребе, да познава красотите и опасностите на реките и как да оказва първа помощ на човек в нужда. Красивият район на Кресненското дефиле и водата ще са мястото за нови знания, нови приятелства и много забавления.

основните акценти на това приключение
Локация:

Кресна

Дати:

24-28.07.2023

Подходящо за:

7 – 14 години

Транспорт:

Лицензиран транспорт

Храна:

3 хранения на ден

Нощувки:

Екоселище „Дебели Даб“, Стара Кресна

Цена

710лв. / 3 хранения на ден - закуска, обяд, вечеря; асистенция на инструктори от „Номадия“; асистенция на водни инструктори за рафтинг и каньонинг от Рефлип тийм, застраховка; специализира на екипировка, занимателни игри и др.; подарък. *Цената може да бъде актуализирана спрямо общата икономическа и финансова ситуация към момента.

Инструктори:

Сертифицирани инструктори по методите на ученето чрез преживяване, воден спасител

Среща

24.07.2023 /9ч. /Руски паметник

Програма

Ден 1. Този ден ще отпътуваме. По пътя ще посетим живописния Рилски манастир. Следобеда ще пристигнем около 15-16 часа. Като начало ще се запознаем и ще направим няколко игри за запознаване и опознаване. След това ще си поговорим за най-важните мерки за безопасност по време на лагера. Ще си поговорим и за нашите очаквания. Ще подредим и разпишем правилата на нашия лагер.

 

Ден 2. Имаме амбициозен план за този ден. И той включва … рафтинг! Разбира се преди да започнем, ще минем през подробен инструктаж за безопасност във водата.

 

Ден 3. Този ден ще посветим на друга една водна активност и тя е каньонинг или преминаване по тесен каньон или речно корито. Препятствията се преодоляват чрез ходете, плъзгане, драпане, скачане и т.н. Следобеда освен басейна ще стреляме и с лък.

 

Ден 4. Този ден ще преминем през второто ниво в нашето рафтинг обучение. Ще надграждаме и естествено ще се кефим!

 

Ден 5. Последния ден ще завършим с нашите Номадски олимпийски игри. Ще се убедим, че най-важното на олимпийските игри не е победата, а участието! Накрая ще завършим с обща рефлексия от лагера, с това да си кажем какво ще си вземем от тези пет дни и от планината. След това отпътуваме за София.

 

Записване

За да запишете Вашето дете на наш лагер, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон, както и имена и възраст на детето на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896834018.

При записване сключваме договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

Екипировка
 • Връхно непромокаемо яке
 • Пухен елек или друга топла връхна дреха
 • Кърпи; бански; шапка за слънце; крем срещу изгаряне; тениска за вода
 • Маратонки
 • Кроксове или сандали
 • Полар /суитшърт /пуловер
 • Панталони (тип анцуг или поларено долнище)
 • Къси панталони
 • Фанелки
 • Долно бельо
 • Дъждобран
 • Информационен здравен картон (неформален) – свободен текст относно общото здравословно състояние на детето, алергии, някакви особености, за които екипът трябва да бъде уведомен.
Често задавани въпроси

Къде нощуват децата?

Децата се настаняват в екоселище „Дебели Даб“ в стаи по 3 и 4 деца.

 

Къде се хранят децата?

Всеки ден децата имат три хранения – закуска, обяд и вечеря в ресторанта на селището.

 

Имат ли нужда от джобни пари?

Децата имат нужда от джобни пари от съвсем малко джобни пари, тъй като имат осигурени три хранения на ден. Нужни са им джобни за сладолед, някакви малки покупки и за входа в музея в Рилския манастир. Добре е да не се носят ценни предмети и телефони, защото те могат да бъдат загубени или намокрени.

 

Как става контактът с родителите?

Контактът с родителите става чрез телефоните на инструкторите веднъж на ден в периода около вечерята 18-20ч.

 

Какво се случва, ако детето се разболее по време на лагера?

Ако Вашето дете се разболее, първо ще Ви се обадим. Тъй като няма условия за гледане на болно дете, ще очакваме да вземете детето си възможно най-бързо.

 

Има ли медицинско лице?

В екипа няма медицинско лице. Нашите инструктори са преминали обучения за оказване на първа помощ. При такива обстоятелства се обаждаме на родителите и при тяхно съгласие закарваме детето на преглед в град Благоевград.

 

Как да запишем детето си на лагер?

Пишете ни имейл на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896 834018. При записване сключваме договор и родителите внасят 30% капаро.

Галерия
Договор
Декларация
Застраховка и лиценз

Галерия

adminPskR,

подарете ваучер
  За допълнителна информация:

  x