ПАЛАТКОВИ ЛАГЕРИ

4 февруари, 2022

ПАЛАТКОВИ ЛАГЕРИ

Това е лагер, на който Вашето дете ще забрави за телефона и нета за известно време. Ще се научи на много твърди умения как да оцелява в дивата природа. Палатките, планината и водата ще са мястото за нови знания, нови приятелства и много забавления.“

основните акценти на това приключение
Локация:

Голям Беглик

Дати:

25.06 – 01.07.2023 /Първа смяна и 02-08.07.2023 /Втора смяна

Подходящо за:

1 смяна - 7 – 14 години; 2 смяна - 12+ години

Транспорт:

Личен транспорт с опция за организиране на транспорт за цялата група

Храна:

4 хранения на ден

Нощувки:

На палатка

Цена.

610лв. / четири хранения на ден - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря; асистенция на инструктори от „Номадия“; застраховка; специализира на екипировка – палатки, лодки, спасителни жилетки, занимателни игри и др.; подарък

Инструктори:

Сертифицирани инструктори по методите на ученето чрез преживяване, воден спасител

Среща

25.06.2023 /14ч. /Батлъбоаз и 02.07.2023 /14ч. /Батлъбоаз

Програма

 

Ден 1. Когато всички участници пристигнат и се настанят, започваме с програмата.  Като начало ще се запознаем и ще направим няколко игри за запознаване и опознаване. След това ще си поговорим за най-важните мерки за безопасност в лагера, за това как ще се мием, къде и как ще се къпем, къде ще ходим до тоалетна. Ще си поговорим и за нашите очаквания. Ще подредим и разпишем правилата на нашия лагер. А след това ще отидем за дърва, за да си направим нашия пръв лагерен огън и ще си направим вечеря!

 

Ден 2. Този ден започват нашите водни активности. И за да върви всичко гладко, ще поговорим за безопасността във водата, за основните положения при водното спасяване и при инцидент във водата. След това ще потренираме как се гребе. А следобеда ще постреляме с лък, за да упражним степента на концентрацията ни. Вечерята и носенето на дърва са част от живота на бивак, така че…

 

Ден 3. Част от този ден ще посветим на ориентирането. Ще се научим как да се ориентираме с карта, с компас, по природни обекти. Важното е да знаете, че в основите на ориентирането няма да поставим „любимите“ ни телефони! Следобеда ще поговорим за огъня, за правилата за палене и загасяването му. След това ще имаме групови предизвикателства с огън. И да – носенето на дърва е всъщност всеки ден…

 

Ден 4. Този ден ще посветим на готвенето. Целия ден ще приготвяме нашата закуска, нашия обяд и нашата вечеря. Сутринта ще направим кратка разходка, за да огледаме какви ядливи растения има в района. Сигурни сме, че ще намерим поне едно – копривата е навсякъде! Ще поговорим за билките, които растат в района. После ще готвим. За целта сме подготвили цяла поредица от вкусни горски специалитети – мекици, леща на огън, горски хляба, пица, десерт и какво ли още не. Без излишно да се хвалим ви уверяваме, че успехът на този ден е гарантиран!

 

Ден 5. Този ден ще посветим на възлите и на въжетата. Нашите инструктори ще ни обучат на някои основни възли, които се използват в катеренето. След това ще преминем през въжения елемент, който са ни подготвили. Със сигурност винаги има деца, които обичат по-адреналинните изживявания, но има и такива, които изпитват и известна доза страх. Ние се учим на това как да посрещаме страха и как да се справяме с него.

 

Ден 6. Този ден ще направим дълга експедиция с канута и преход. За обяд ще си направим пикник. Ако времето позволява, ще скачаме от понтона на Чатъма. Ще се къпем и празнуваме. Когато се върнем в лагера, ще си направим рефлексия, ще си поговорим за това какво сме научили, кое съкровище сме намерили.

Ден 7. Започва нашето парти на чистачите. Ще прибираме лагера, ще прибираме багажа си и ще отпътуваме обратно в цивилизацията.

Записване

За да запишете Вашето дете на наш лагер, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон, както и имена и възраст на детето на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896834018.

При записване сключваме договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

Екипировка
 • Топъл спален чувал
 • Шалте
 • Одеало
 • Възглавница
 • Челна лампа /фенерче
 • Канче, чиния, вилица, лъжица
 • Стол
 • Гумени ботуши!!!
 • Връхно непромокаемо яке
 • Пухен елек или друга топла връхна дреха
 • Зимна шапка и ръкавици
 • Кърпи; бански; шапка за слънце; крем срещу изгаряне
 • 6 бр. чорапи (да има и топли вълнени чорапи)
 • Маратонки
 • Кроксове или сандали
 • Полар /суитшърт /пуловер – 3бр.
 • Панталони (тип анцуг или поларено долнище) – 6бр.
 • Непромокаем панталон
 • Къси панталони – 3бр.
 • Фанелки – 7 бр.
 • Долно бельо – 7бр.
 • Дъждобран
 • Информационен здравен картон (неформален) – свободен текст относно общото здравословно състояние на детето, алергии, някакви особености, за които екипът трябва да бъде уведомен.
Често задавани въпроси

Къде нощуват децата?

Децата спят в палатки по двама, трима, четирима, предоставени от Номадия. Нашите инструктори спят също на палатки в близост до палатките на децата.

 

Къде се хранят децата?

Всеки ден децата имат четири хранения – закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Всеки ден имат задължително в менюто плод, салата, супа. Снабдяваме и поръчваме храна от ресторант на Широка поляна. Част от храната децата приготвят сами на огън  под надзора на възрастните.

 

Къде се къпят?

Отговорът на този въпрос ни е любим – в язовира. Нашият лагер се провежда в напълно дивата природа, където няма течаща вода. Всеки ден децата се къпят в язовир, придружавани от нашия воден спасител. В дните, когато времето не е достатъчно топло, не се къпят.

 

Имат ли нужда от джобни пари?

Децата нямат нужда от джобни пари, тъй като имат осигурени четири хранения на ден. Добре е да не се носят ценни предмети и телефони, защото те могат да бъдат загубени или намокрени.

 

Къде децата могат да заредят телефоните си? Как става контактът с родителите?

Както вече казахме, лагерът се провежда в дивата природа. Тоест няма място, където децата да могат да заредят телефоните си. Контактът с родителите става чрез телефоните на инструкторите веднъж на ден в периода около вечерята 18-20ч.

 

Какво се случва, ако детето се разболее по време на лагера?

Ако Вашето дете се разболее, първо ще Ви се обадим. Тъй като няма условия за гледане на болно дете, ще очакваме да вземете детето си възможно най-бързо.

 

Има ли медицинско лице?

В екипа няма медицинско лице. Нашите инструктори са преминали обучения за оказване на първа помощ. При такива обстоятелства се обаждаме на родителите и при тяхно съгласие закарваме детето на преглед в град Батак.

 

Как да запишем детето си на лагер?

Пишете ни имейл на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896 834018. При записване сключваме договор и родителите внасят 30% капаро.

Договор
Декларация
Застраховка и лиценз

Галерия

adminPskR,

подарете ваучер
  За допълнителна информация:

  x