ТРЕКИНГ И КАТЕРЕНЕ

4 февруари, 2022

ТРЕКИНГ И КАТЕРЕНЕ

Това е лагер, на който Вашето дете ще се срещне с много много приключения. Ще се научи на много умения как да връзва възли, как да осигурява и да бъде от помощ в планината. Ще научи много за планината и за реката, ще намери нови приятели и разбира се … ще се забавлява.

основните акценти на това приключение
Локация:

Мальовица

Дати:

10-14.07.2023

Подходящо за:

7 – 14 години

Транспорт:

Лицензиран транспорт

Храна:

4 хранения на ден

Нощувки:

Хижа ``Мальовица`` и Хотел ``Мальовица``

Цена.

650лв. - 3 хранения на ден - закуска, обяд, вечеря; асистенция на инструктори от „Номадия“; планински водач; застраховка; специализира на екипировка за катеренето, занимателни игри и др.; подарък, ДДС *Цената може да бъде актуализирана спрямо общата икономическа и финансова ситуация към момента.

Инструктори:

Сертифицирани инструктори по методите на ученето чрез преживяване, планински водач

Среща

10.07.2023, 8.30ч. /паркинга над Лидъл / Опълченска

Програма

 

Ден 1. Този ден ще пристигнем около 11 часа. Като начало ще се запознаем и ще направим няколко игри за запознаване и опознаване. След това ще си поговорим за най-важните мерки за безопасност в планината, по време на преходите в планината. Ще си поговорим и за нашите очаквания. Ще подредим и разпишем правилата на нашия лагер. След това ще си направим пикник за обяд. Ще огледаме още веднъж багажа си и ще потеглим към хижа Мальовица, където ще нощуваме.

 

Ден 2. Имаме амбициозен план за този ден. Той включва трекинг и опит за изкачване на връх Мальовица. Отново ще поговорим за мерките за безопасност, особено, когато минем покрай камъка с паметни плочи на много български алпинисти и катерачи. За обяд отново ще похапваме сух пакет, а след толкова изгорени сили вечерята ще бъде богата и хранителна😊)

 

Ден 3. Този ден ще посветим на две езера в красивата Рила и това са Страшното езеро и Йончево езеро. Преходът е по-кратък от предишния ден, обещава много живописни гледки и топване на изморени крака във водата. Вечерта ще се порадваме на заслужена почивка в хотел „Мальовица“.

 

Ден 4. Този ден ще стартира първо с някои важни възли, които се използват в катеренето. Ще поговорим и потренираме осигуряване. След това ще отидем на учебните скали и … ще се катерим!

 

Ден 5. Последния ден обичаме да даваме пълна свобода на нашите участници. Затова този ден ще бъде денят на сбъднатите желания и всеки ще прави, каквото си пожелае. Групата, която иска да катери още, ще отиде до обяд на скалите. Групата, на която не й е стигнала играта, ще играе. Накрая ще завършим с обща рефлексия от лагера, с това да си кажем какво ще си вземем от тези пет дни и от планината. След това отпътуваме за София.

Записване

За да запишете Вашето дете на наш лагер, трябва да ни пуснете имейл с Вашите имена и телефон, както и имена и възраст на детето на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896834018.

При записване сключваме договор и се внася капаро в размер на 30% от сумата.

Екипировка
 • Връхно непромокаемо яке
 • Пухен елек или друга топла връхна дреха
 • Шапка за слънце; крем срещу изгаряне
 • Маратонки
 • Кроксове или сандали
 • Полар /суитчър /пуловер
 • Панталони (тип анцуг или поларено долнище)
 • Къси панталони
 • Фанелки
 • Долно бельо
 • Дъждобран
 • Шапка и ръкавици в случай на студен атмосферен фронт
 • Информационен здравен картон (неформален) – свободен текст относно общото здравословно състояние на детето, алергии, някакви особености, за които екипът трябва да бъде уведомен.
Често задавани въпроси

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

 

Къде нощуват децата?

Децата се настаняват две нощувки в хижа „Мальовица“ и две нощувки в хотел „Мальовица“ в стаи по 3 и 4 деца.

 

Къде се хранят децата?

Всеки ден децата имат три хранения – закуска, обяд и вечеря в ресторанта на хотела. В дните с по-дълъг преход обядът е сух пакет.

 

Имат ли нужда от джобни пари?

Децата имат нужда от джобни пари от съвсем малко джобни пари, тъй като имат осигурени три хранения на ден. Добре е да не се носят ценни предмети и телефони, защото те могат да бъдат загубени или намокрени.

 

Как става контактът с родителите?

Контактът с родителите става веднъж на ден в периода около вечерята 18-20ч.

 

Какво се случва, ако детето се разболее по време на лагера?

Ако Вашето дете се разболее, първо ще Ви се обадим. Тъй като няма условия за гледане на болно дете, ще очакваме да вземете детето си възможно най-бързо.

 

Има ли медицинско лице?

В екипа няма медицинско лице. Нашите инструктори са преминали обучения за оказване на първа помощ.

 

Колко са дълги преходите?

 

 

В зависимост от възрастта на децата подготвяме по-детайлна програма, която да е съобразена с възрастта и възможностите на децата. Средно преходите са около 4 – 5 часа.

 

Колко трудни са маршрутите за катерене?

В зависимост от възрастта на децата подготвяме по-детайлна програма, която да е съобразена с възрастта и възможностите на децата. Концепцията ни е да вървим от по-лесното и постижимото към по-трудното и предизвикателното. Идеята ни също така е да запалим обичта на децата към скалите и скалното катерене, като сме наясно, че при всяко дете това се случва по различен начин и в различна степен.

 

Как да запишем детето си на лагер?

Пишете ни имейл на office@nomadia.bg или ни се обадете на телефон 0896 834018. При записване сключваме договор и родителите внасят 30% капаро.

Договор
Декларация
Застраховка и лиценз
Галерия
adminPskR,

подарете ваучер
  За допълнителна информация:

  x